Сестрата на починалия боксьор избухна: Убиец! Прокуратурата се заема

Сестрата на починалия боксьор избухна: Убиец! Прокуратурата се заема
A A+ A++ A

Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство във връзка със случая с починалия боксьор Борис Станчов, представял се за Исус Величков. Това съобщиха от пресслужбата на държавното обвинение.

Под ръководството и надзора на СРП е образувано и се води досъдебно производство за извършено документно престъпление – по чл.316, във вр. с чл. 308, ал. 2, вр. ал. 1 НК, за това, че на неустановени дати, в период от време от месец март 2019 г., до 21.09.2019 г., в гр. София, пред председателя на Федерацията за професионален бокс, съзнателно са използвани неистински официални документи, като от извършителя не може да се търси наказателна отговорност за тяхното съставяне. За описаното деяние законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ до осем години.

В хода на разследването предстои да се разпитат като свидетели всички запознати със случая лица, включително и роднини на Станчов. Предстои да се изискат и приложат всички относими документи – включително досиетата на Станчов и Величков от федерацията, както и съответна медицинска документация. При необходимост ще се назначат и изготвят експертизи.

Разследването ще бъде проведено от разследващ полицай при 08 РУ СДВР, като ще приключи в максимално кратък срок.

Междувременно сестрата на Станчов - Ани Станчова изригна във Фейсбук и даде повод на всички да подозират мениджъра на боксьора (двамата са на водещата снимка). Ето какво написа тя, наричайки го директно убиец:

Убиец!
@Veni VG
Не си мисли че ще се измъкнеш само с един отнет лиценз!
Смъта на брат ми няма нищо общо с това че е играл под чуждо име, не са го убили заради чуждото име фактът е че е за пари нищо общо няма! МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕШ!

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"