Бъбречна криза, инжекция и обиди към съдиите - делото срещу Райфъла се превърна в цирк

Бъбречна криза, инжекция и обиди към съдиите - делото срещу Райфъла се превърна в цирк
Стефан Марков
A A+ A++ A

Стефан Марков, Novinite.bg

Известният в цялата страна Атанас Червенков-Райфъла предизвика поредния съдебен екшън по време на делото срещу него. Процесът бе изпъстрен с всичко друго, но не и с конкретика, видя репортер на Novinite.bg. Припомняме, че бизнесменът от почти 5 години е в ареста в София, след като прокуратурата твърди, че е поръчител на палежи, убийства и дълго време е дерибействал и извършвал престъпления под тепатата. Основателят на една от първите частни Бързи помощи у нас днес бе докаран от столицата и се яви в Апелативен съд-Пловдив куцайки и ожалвайки тежката си съдба и здравословно състояние.

Преди старта на делото той обяви, че настоява да му се осигури по-здрава банка, за да се облегне. Тричленният магистрастски състав дори му позволи да седне. В този момент Райфъла скочи и пожела да бъде извикана Бърза помощ заради тормозеща го бъбречна криза. След около 20 минути медиците пристигнаха и му бе сложена обезболяваща инжекция. Безконечните щения на подсъдимия обаче тепърва zaпочваха. Той пожела делото срещу него да се гледа при закрити врата, да не бъде сниман и медиите да бъдат изведени от залата. Това не се случи и съдиите решиха процедурата да продължи при публичност.

"Срещу мен има политическа поръчка, цяла България го знае. Ето - пак ме снимат и пишат каквото си искат. Децата ми ходят на училище и това им се отразява, защото се разисква. Чувствам се зле здравословно и едва стоя на краката си, погрижете се", заоплаква се Червенков, но воплите му останаха глас в пустиня.

Впечатление направи, че жена му - Евелина Червенкова, бе дошла на заседанието с впит по бедрата й клин, дълбоко деколте и с много грим. Тя в залата бе в процесулно качество на защитник на своя съпруг и стоеше плътно до него, в компанията на другата му защитничка - Сузана Алекова - също много атрактивна млада дама.

От изнесеното на делото стана ясно, че Райфъла непрестанно пуска жалби за какво ли не. В тях присъстват дори лични снимки и чатове на една от предишните съдийки по делото срещу него. Червенков искаше отвод на целия съдебен състав, на прокурора Красимир Папаризов, дори на съдебния секретар, записващ дословно случващото се в залата, но според подсъдимия - тенденциозно.

След поставената му инжекция от Бърза помощ Райфъла видимо живна и намери сили да държи реч, за да обоснове исканията си. Той подскочи като ужилен и репликира съдията-докладчик - Деница Стойнова:

"Какво ми говорите и обяснявате елементарни неща - да не ме имате за слабоумен? И прокурорът хвърля неверни твърдения срещу мен - това са фойерверки без покритие. Искам и другият ми адвокат Илиян Василев да присъства тук и вземе позиция. Нужно е и останалите подсъдими да са тук, за да изяснят защо и те искат отводи", каза Атанас Червенков.

Въпреки че съпругата му и адвокатката го навиваха да стартира днес гледането на делото по същество, той остана непреклонен.

"Почти 5 години ме влачат из пловдивските съдилища. Ужасих се вече, нямам сили. Искам отводи и поддържам всички свои жалби", изстреля Райфъла.

Това доведе до кратко съвещание на тричленния съдебен състав. После магистратите обявиха, че делото ще продължи на 4 октомври.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"