Пожарът на гръцкия остров Евбея остава извън контрол

Пожарът на гръцкия остров Евбея остава извън контрол
A A+ A++ A

Няколко хиляди пожарникари се опитват да се справят с горските пожари в Гърция. Все още извън контрол е най-големият от тях на остров Евбея, съобщава МИА.
 
Според информацията на компетентните институции, ситуацията, като цяло, се е подобрила. Пожарникарите положиха нечовешки усилия за това, подчерта регионалният управител за Централна Гърция Костас Бакоянис. Той сподели, че е било изключително тежко пожарите да бъдат потушени, но по-важното е, че не са застрашени човешки животи.

В Гърция в рамките на 24 часа избухнаха общо 56 пожара.
 
Най-тежкият от тях – този на остров Евбея, е определен като екологична катастрофа.Пожарът се е разпрострял върху площ от 12 километра. Обявено е извънредно положение.
 

Извън контрол се оказа във вторник пожарът в близост до селата Макримали, Контодеспони, Платани и Ставрос, което наложи евакуация на техните жители, както и на намиращия се наблизо манастир„Панагия Макрималис“.

 
В гасенето на пожара на острова участват 280 пожарникари, доброволци, войници, шест цистерни и шест хеликоптера. Извън контрол са горските пожари в още поне четири региона в Гърция. През изминалите три дни пожарникарите са започнали битка с огъня 182 пъти.
 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »