Кабелните оператори излизат на национален протест

Кабелните оператори излизат на национален протест
A A+ A++ A

Национално сдружение на кабелните оператори  "Клуб 2000" организира национален протест пред сградата на Министерския съвет.

Протестът е насочен срещу действията от последните дни на ГДБОП, при които бяха обискирани редица офиси на доставчици на интернет и кабелна телевизия, а множество техника бе отнета. Това доведе до финансови загуби за фирмите и остави без интернет някои населени места в страната.

В открито писмо до медиите операторите заявяват, че от ГДБОП се изнася невярна информация в медиите относно причините за силовото спиране на дейността на засегнатите оператори и остро се осъжда преустановяването на услугите в цели градове и села в Югозападна България, чрез изземване на техника от базовите станции, както и причинените сериозни материални щети.

От националното сдружение отбелязват, че с тези акции е блокиран целият бизнес в региона, заради невъзможност да се извършват сделки, доставки и разплащания по интенет, както и че е била преустановена работата на държавните органи, училищата и лечебните заведения в региона.

От браншова организация оспорват информацията на началника на сектор “Киберсигурност“ в ГДБОП Явор Колев, според когото петте засегнати кабелни оператори са нанесли вреди за над 10 милиона лева на тримата жалбоподатели БТВ, Нова и НВО. Според тези цифри излиза, че всеки от тях дължи по милион лева месечно на въпросните жалбоподатели, което е невъзможно, категорични са потърпевшите.

Невъзможно е и броят на незаконно разпространяваните от тези оператори телевизионни програми да е 60 и това да е заявено на първия ден от началото на досъдебното производство, преди каквито и да било доказателства да са били събрани. Подобен род твърдения уронват търговската репутация на въпросните оператори и от това следват вреди, респективно може да се търси гражданска отговорност за сериозно парично обезщетение, категорични са от "Клуб 2000".

Потърпевшите кабелни оператори заявяват, че ще подадат жалба за нарушаване на разрешението на окръжния съд, който е допуснал изземване само на телевизионна техника, но не и на техника за интернет и трошене на вещи и оборудване в базовите станции.

#протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"