„Пътна полиция“ провери 20 807 водачи за седмица

„Пътна полиция“ провери 20 807 водачи за седмица
A A+ A++ A

20 807 водачи са проверени по време на последната операция за употреба на алкохол, наркотични вещества и техните аналози, съобщиха от МВР.Тя се проведе в седмицата от 3 до 9 юни и бе организирана по линя на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – TISPOL.

По време на проверките е установено, че 212 водачи са употребили алкохол, а 48 са управлявали след употреба на наркотични и упойващи вещества. За сравнение, при проведената последна подобна операция през месец декември 2018 година, проверените водачи са били 19624, установените случаи на употребили алкохол са били 204, а 42 са управлявали МПС след употреба на наркотични вещества и/или техните аналози.

По време на операцията екипите са установили още 286 нарушения за управление на моторно превозно средство без задължителната застраховка Гражданска отговорност. На 480 водачи са отнети свидетелствата за управление на МПС заради неплатени в предвидения от закона срок, от екипите са връчени 3100 електронни фишове на водачи и 237 на техни спътници. При проверките от екипите са открити 9 издирвани лица, установени са и 2 случая на превозване на крадени стоки. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »