Бат Сали към Джамбазки: Вие демонстрирате, че сте по-нагъл циганин от мен

Бат Сали към Джамбазки: Вие демонстрирате, че сте по-нагъл циганин от мен
A A+ A++ A

„Задължително е да има обсъждане на концепцията за промени в политиката за интеграция на ромския етнос, представена от министър Красимир Каракачанов. Затова и текстовете бяха публикувани в публичното пространство. Хората имат право да изразят мнението си. Това заяви в студиото на сутрешния блок на Bulgatia ON AIR заместник-председателят на ВМРО и Ангел Джамбазки.

Евродепутатът подчерта, че ромски проблем в България има и той трябва да бъде разрешен в най-скоро време. Страната ни дори била закъсняла с предприемането на действия за това.

Не на такова мнение обаче е бившият депутат от ДПС Александър Методиев. Той бе категоричен, че въпросната концепция е противоконституционна.

"Този документ е вид популизъм. С него се нарушават чл. 6, ал. 1 и ал. 2 от Конституцията, които гласят, че всички хора се раждат равни по достойнство и подобни предложения изобщо не бива да се правят", каза той. 

На въпрос кой се заиграва с циганските гласове, Джамбазки отговори, че това е ДПС. Методиев категорично отрече това и заяви на евродепутата: "Вие демонстрирате сега, че сте по-нагъл циганин от мен".

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »