Нямало превишаване на ФПЧ, твърди Столичната община

Нямало превишаване на ФПЧ, твърди Столичната община
A A+ A++ A

Всички измервателни станции в София на Националната система за контрол на качеството на въздуха показват, че няма превишаване на нормите на фини прахови частици, твърди в официално съобщение Столична община.

Измервателните станции в "Дружба”, "Надежда”, "Хиподрума”, "Павлово”, "Младост”, както и фоновата станция на Копитото, показват, че днес, 20 януари, нивата на ФПЧ са под 50 µg/m3 при запазваща се тенденция и не се предвижда превишаване на средноденонощната норма. Напомняме, че средноденонощната норма от 50 µg/m3 е усреднена стойност от измервания между 00:00 и 24:00 часа.

"Данните в реално време от измервателните станции в София на Изпълнителната агенция по околна среда можете да проверявате на адрес: https://www.sofia.bg/components-environment-air ", съобщава още Столична община.

По-рано днес Нова тв предаде, че има превишена концентрация на фини прахови частици тази сутрин беше регистрирана в 9 града в България като се позова на данните на Индекса за чистотата на атмосферата на Европейската комисия. Най-значителни стойности над среднодневните норми отчели уредите в София, Благоевград и Смолян. В Благоевград замърсяването било 3 пъти над нормата, а в София и Смолян - 2 пъти. Наднормени са стойностите и в Русе, Горна Оряховица, Бургас, Кърджали, Пловдив и Перник.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »