Acronis придобива T-Soft и разширява развойната си дейност

Acronis придобива T-Soft и разширява развойната си дейност
A A+ A++ A

Acronis, водеща компания в областта на кибер защитата и хибридното облачно съхранение отбеляза 15-тата си годишнина като обяви, че разширява дейностите си в Европа чрез придобиването на софтуерната компания T-Soft, която вече ще се нарича Acronis Bulgaria.

Покупката е резултат от успешното сътрудничество между двете компании. От 2012 година T-Soft разработва софтуер за Acronis, с който подобрява качеството на продуктите на фирмата и спомага за ефективността на инженерния й отдел.

«Имаме едни от най-добрите софтуерни инженери в България, отговарящи на най-високите стандарти. Гордеем се с това, че се присъединяваме към Acronis и продължаваме да работим като част от една от водещите корпорации, занимаващи се с компютърна сигурност», сподели Пламен Тошев, управляващ директор на Acronis Bulgaria.

«Acronis има нужда от повече инженери, за да развива модерни технологии, които биха могли да задоволят нарастващата нужда от киберзащита. Увеличаваме присъствието си в Европа като част от стратегията ни за разширяване. Преценихме, че София е подходящ град за тази цел поради това, че там вече имаме партньор с много добри инженерни специалисти. Ще използваме уменията им за изследователска и развойна дейност в Европа. София е добър град за привличане на талантливи инженери. », каза Сергей Белоусов, основател и главен изпълнителен директор на Acronis.

Acronis планира да разшири инженерния екип до 300 души и ще инвестира 50 милиона долара в продължение на следващите три години за изграждане на ключов европейски развоен център, фокусиран изцяло върху компютърна сигурност. Новите технологии, разработвани в София, ще предлагат лесни и ефективни решения за защита на данни , приложения и системи. T-Soft е направила много за развитието на технологиите за споделяне и синхронизация на файлове на Acronis и сега Acronis Bulgaria планира да продължи да усъвършенства тези продукти. Също така, има планове за създаване на екипи в България, занимаващи се с уеб технологии и осигуряване на качество.

#придобиване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"