Кунева: България загива от некадърност

Кунева: България загива от некадърност
„Шокирана съм от вниманието, което ми отделят – това говори за голям страх и обяснява атаките срещу мен", заяви Кунева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В България загиваме от некадърност – време е да си дадем сметка дали всеки си е на мястото, заяви председателят на „Движение България на гражданите" пред жители на община Калояново и Хисаря, съобщиха от пресцентъра на партията.

Попитана „накъде отива демокрацията в България", Кунева отговори:

Докладът на Европейската комисия въведе седми критерий за мониторинг – качество на демокрацията, с който, ако го имахме по време на преговорите, като главен преговарящ, нямаше да мога да доведа присъединяването на България към ЕС до успешен край".

Секретарят на партията Калин Томов обърна специално внимание на развитието на земеделието.

По думите му трябва да се даде възможност на хората като кандидатстват за субсидия в селското стопанство да могат да ползват средствата, в момента, в който им трябват, а не месеци след това.

„Биологичното земеделие със стриктното спазване на екологичните правила и оставането на повече средства в полза на селските стопани, са нещата, които „Движение България на гражданите" счита за правилни в областта на селското стопанство," коментира Томов.

В Община Калояново партията ще разчита на Петранка Арабаджийска-Саид, бивш заместник-кмет на общината, социолога Пламен Нанов, Делка Минкова – експерт в частен професионален колеж и Станислав Томов.

В срещата участва и пловдивският общински съветник Дани Каназирева.

„Знаят, че ще направя друг стандарт в политиката и от това ги е страх. Нямам намерение да спирам”, коментира Кунева пред гражданите на Хисаря въпроса как ще участва на изборите, ако поправките „Анти Кунева" в Закона за партиите бъдат окончателно приети.

„Шокирана съм от вниманието, което ми отделят – това говори за голям страх и обяснява атаките срещу мен", заяви Кунева.

Тя уточни, че пред Движението не стои въпросът за коалиции и добави, че е много устойчива на изкушения.

„Не ми харесват тези партии. Срещу Найден Зеленогорски на миналите избори се състезаваха БСП и ГЕРБ заедно и се наговориха. Аз тайни коалиции няма да направя. Надявам се това да вдигне нивото", категорична беше Меглена Кунева.

Представен беше и екипът на „Движение България на гражданите" и в Хисаря. В него влизат Михаела Борукова – експерт по земеделие, Нено Костов – икономист, Кремена Кръстева – инженер, Станислав Попов, работещ в хотелиерския бизнес и филологът Елена Пачова.

#Меглена Кунева #Движение България на гражданите #Калояново #Хисаря #България #Европейската комисия #ЕС #Калин Томов #Дани Каназирева #Найден Зеленогорски #БСП #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »