Двама задържани за побоя над полицай

Двама задържани за побоя над полицай
източник:wikipedia.bg
A A+ A++ A

Под наблюдението на Районна прокуратура – Ихтиман се води досъдебно производство срещу М. Д. и В. Р. за извършени от тях на 06.02.2018 г. престъпления в града, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура София, предаде БНТ.

В хода на разследването и след проведените оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално – следствени действия по несъмнен начин е установено, че двете лица са извършители на престъпленията.

На 06.02.2017 г., за времето от 17:20 ч. до 17:40 ч., М.Д. извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Той оказал съпротива срещу полицейски служител, изпълнявал задълженията си по опазване на обществения ред. Агресивният мъж дърпал и скъсал униформата на младши автоконтрольор – полицейски служител при РУ Ихтиман, след което нанесъл удари в лицето му. Престъпното деяние, за което на М.Д. е повдигнато обвинение, се отличава с изключителна дързост и съставлява престъпление по чл. 325, ал.2 от НK.

Неговият баща - В. Р., е обвинен за това, че по същото време, на ул.„Дунав” употребил сила спрямо полицейски служител при РУ Ихтиман, което е престъпление по чл. 269, ал.1 от НK. По време на инцидента той го дърпал за униформата, скъсал пагоните и джоба й и му нанесъл удар в лицето. С действията си той целял да осуети извършването на полицейска проверка на сина му – другият обвиняем по делото М. Д.

Двамата обвиняеми - В. Р. и М. Д., са задържани за срок до 72 часа с цел привеждането им пред Районен съд – Ихтиман за разглеждане на мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

#Ихтиман #полицай #ромска махала

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »