Задържаха испанец от групировката "Абу Саяф" във Филипините

Задържаха испанец от групировката "Абу Саяф" във Филипините
A A+ A++ A

Филипински войници задържаха испанец, носещ гранати и оборудване за производство на бомби, който е заподозрян като привърженик на известната войнстваща групиовка „Абу Саяф“, предава БГНЕС.

Абделхаким Лабиди Адиб, който определил себе си като турист, е задържан в понеделник на военен пропускателен пункт на остров Басилан, където е концентрирана войнстващата групировка „Абу Саяф“, похищаваща хора, за да взима после откуп за тях.

Лабиди Адиб, който е испански гражданин с тунизийски произход, е бил заедно с предполагаем член на „Абу Саяф“, който успял да се измъкне. „Лабиди Адиб е известен привърженик на „Абу саяф“ и страстен привърженик на създаването на ислямски халифат тук, на Филипините“, каза капитан Ексекел Панти от специалните сили в изявление по случая.

Испанецът отрича обвиненията на военните.

„Абу Саяф“ е особено известна с отвличанията както на местни жители, така и на чужденци, за чието освобождаване иска откупи от милиони долари. Групировката е създадена през 1990-те години с помощта на основателя на „Ал Кайда“ Осама бин Ладен.

#бомби #Осама Бин Ладен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »