Путин и Ердоган обсъдиха ситуацията в Сирия

Путин и Ердоган обсъдиха ситуацията в Сирия
Pixabay.com
A A+ A++ A

Президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган обсъдиха по телефонаситуацията в Сирия, включително в района Африн, където турската армия провежда операция, предаде ТАСС, като се позова на Кремъл.


"Проведен беше телефонен разговор между президента на Русия Владимир Путин и президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган. Държавните глави обмениха мнения за ситуацията в Сирия, включително в северозападния район Африн във връзка с провежданата там военна операция от турските въоръжени сили. И двете страни изтъкнаха важността от продължаване на активната съвместна работа за разрешаване на кризата, която трябва да се основава на принципите за запазване на териториалната цялост и зачитане на суверенитета на Сирия", заяви пресслужбата на Кремъл.


Путин и Ердоган са обсъдили и подготовката за Конгреса на сирийския национален диалог в Сочи на 29-30 януари.

"Изразена беше надежда, че конгресът ще има представителен характер и ще послужи за намиране на дългосрочно политическо уреждане в Сирия в съответствие с предвиденото в резолюция 2254 на Съвета за сигурност на ООН, а също с договореностите, постигнати в рамките на процеса от Астана", каза Кремъл.

#Владимир Путин #Реджеп Тайип Ердоган #Сирия #телефонен разговор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »