Изясняват мотивите за убийството на бездомника във Варна

Изясняват мотивите за убийството на бездомника във Варна
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Продължава изясняването на мотивите за убийството на бездомника във Варна. Задържани са две момчета - на 14 и 13 години, които пребили до смърт 53-годишния Красимир Куртев. На побоя са присъствали още две момчета, които са гледали и снимали побоя. Бездомният мъж не е бил агресивен и не е създавал конфликти ситуации, твърдят живеещи в квартал „Владислав Варненчик", където е извършено престъплението, предаде БНТ.

53-годишният бездомник е обитавал изоставена барака на пазара във варненския квартал „Владислав Варненчик". Според работещите там и живеещите в района, мъжът не е бил агресивен.Маргарита Ганева: Просто стои, пие си, сам си говори с кучето и това е... Агресия не е проявявал към никой.Живко Стоянов: Не съм го виждал да буйства, да вика или нещо да е конфликтна личност.

Конфликтът между бездомния мъж и двете момчета е възникнал в пункт за събиране на вторични суровини миналия вторник. На следващия ден момчетата решават да му отмъстят и му нанасят побой. Няколко дни по-късно го пребиват отново. Бездомникът е намерен в безпомощно състояние. Смъртта му е настъпила след тежка черепно-мозъчна травма.Владимир Чавдаров, окръжен прокурор на Варна: Извършихме специална проверка липсват данни за предишни противообществени прояви от тези лица. Те са български граждани от определен етнос. Единият от тях, по-големият, е посещавал училище, по-малкият 13-годишният не ходи на училище.

По време на фаталния побой са присъствали още две момчета - на 14 и на 13 години. Едното от тях е снимало с телефона си, а другото е наблюдавало случващото се. Записът е предаден на прокуратурата. Образувано е досъдебно производство за умишлено убийство по особено мъчителен начин. Ако 14-годишното момче бъде признато за виновно наказанието е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен без замяна. Предвид възрастта му, присъдата може да бъде намалена от 3 до 10 години лишаване от свобода.

#Варна #убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"