ВМРО за критиките на френската евродепутатка

ВМРО за критиките на френската евродепутатка
A A+ A++ A

От ВМРО обявиха, че са възмутени от позицията на френската евродепутатка Карима Дели, която видя намек за сексуален тормоз във видеото, рекламиращо европредседателството, и поиска оттеглянето на клипа. 

 

"Крайностите във възприемането на „нормалността“ се изродиха в извратеност! Ние от ВМРО – Българско национално движение сме възмутени от позицията на френския евродепутат Карима Дели, че официалната видео реклама на българското председателство на Съвета на ЕС трябва да бъде спряна незабавно заради послание, което смята за политически некоректно... За адекватността на самото съдържание, не е мястото и времето да се говори, но сме категорични, че да се търси подтекст за сексуален тормоз е крайно, грозно, нелепо и недопустимо. На това тук по нашенски ние му казваме: „Да търсиш под вола теле“ – нещо, което именно тези неолиберални общности се опитват да реализират и да ни убедят, че е нормално", обявиха от ВМРО в позиция до медиите.

"Това е поредният пример за извратената криворазбрана реалност, в която „Зелените“, чиито представител в ЕП е Дели, живеят и недопустимите стандарти, които крайните либерали в Европа се опитват да насаждат", посочват от партията.

Те използват случая да се обявят и против Истанбулската конвенция, която по думите им "под маската за превенция от насилието над жени прокарва недопустими текстове като „социален пол“, „разчупване на стереотипите за мъж и жена“, официализиране на термина „джендър“, както и въвеждане на трансджендър обучение в детските градини и училищата".

"Ние от ВМРО сме категорични, че в България има вековни ценности, морал и традиции, които ще продължим да отстояваме и браним от новите, извратени „световни тенденции“. Ако днес държавата ни допусне подобна провокация, то утре и „Добър ден!“ ще бъде повод за дела за сексуално насилие", категорични са от ВМРО.

#ВМРО #сексуален тормоз #ЕП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »