Ще спрат ли полицейските протести

Ще спрат ли полицейските протести
A A+ A++ A

В петък Синдикалната федерация на служителите в Mинистерство на вътрешните работи (СФСМВР) ще обсъди въпроса дали при това развитие на ситуацията да не прекрати поне временно протестните действия. Това съобщи вчера председателят на синдиката Валентин Попов.

"Докато видим как ще се развият нещата нататък. Твърдо е възможно, но не мога да го кажа сега", поясни той.

"Очакваме да има и сериозен ремонт на нормативната уредба. Това е второто основно нещо, което трябва да стане. Или да се направи такъв капитален ремонт на действащия, че да върши работата, която очакваме от него, или да се изработи изцяло нов закон. Предстои да го уточняваме", каза Попов.

"Нашите проблеми са в действащия закон, като например допускането на пожарникарски екип от двама служители, което е недопустимо", добави председателят на синдикалната федерация. 

Служители на МВР посрещнаха с протестни плакати колите, превозващи делегациите от Европейската комисия, пристигнали в София за официалното откриване на българското европредседателство. Част от плакатите гласяха, че българските служители в МВР са най-нископлатените в ЕС и получават основна заплата в размера на 340 евро.

#Валентин Попов #МВР #Европейската комисия #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »