Представиха българското европредседателство в Брюксел

Представиха българското европредседателство в Брюксел
A A+ A++ A

Българското европредседателство беше представено в Брюксел. Ръководителят на постоянното ни представителство Димитър Цанчев заяви, че то е  възможност да покажем различно лице на България.

Цанчев запозна чуждите медии и европейските наблюдатели с целите и приоритетите, които си е поставила страната ни за следващите 6 месеца.

Същото ще направи и премиерът Бойко Борисов след една седмица в Европарламента.

В сградата на Европейския съвет, където се провеждат заседанията на министрите и държавните ръководители, се окомплектова артистична инсталация, която по традиция се предлага от държавата-ротационен председател. България представя кирилицата с отделни кубове със звукови и светлинни ефекти. Проектът е озаглавен "АбеЦариум". 

Припомняме, че преди години чешкият проект, който представи в сатиричен вариант европейските страни, а България - с тоалетна чиния, предизвика скандал. Авторът Давид Черни бе принуден да върне средствата за изпълнението му, а държавата му се извини. 

По време на форума се предвиждат над 270 събития у нас и 1500 в Брюксел, а над 25 000 гости и делегати се очаква да пристигнат в страната ни през първата половина на годината. Всичко това ще струва около 150 млн. лева.

#Брюксел #Димитър Цанчев #Бойко Борисов #Европарламента

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »