Пожар от късо съединение уби 10 работници в руска фабрика

Пожар от късо съединение уби 10 работници в руска фабрика
A A+ A++ A

Късо съединение в електроинсталацията причини пожар тази сутрин в цех на обувна фабрика в руската Новосибирска област. Загинаха 10 души, сочат предварителни данни на областната прокуратура, предаде ТАСС, цитира ДАРИК. 

В хангара в местното с. Чернореченский, където са разположени производството и складът, са открити 10 тела на загинали, каза по-рано източник от спасителните служби на министерството на извънредните ситуации. Следствието информира, че образува наказателно дело за нарушения на техниката на безопасност, но без да уточни броя на жертвите.

Оперативните служби съобщиха, че според очевидци в хангара са влезли 15 души да гасят пожара, а после петима са го напуснали. По предварителни данни повечето загинали са граждани на Китай, а двама - на Киргизстан. Всички са работели в производството или в склада. В хангара са се запалили материали за производство на обувки и готова продукция, които отделят много токсичен дим, отбелязва агенцията.

Пожарът, обхванал 2000 кв. метра, на практика е потушен, на мястото работят криминалисти и психолози. Въздушните проби не показаха надхвърлящи нормите концентрации на вредни вещества в обитаемата част от района, информира по-рано министерството на извънредните ситуации.

#късо съединение #пожар #Китай #Киргизстан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници