Британци не искат Тръмп за гост, щял да постави кралицата в неловко положение

Британци не искат Тръмп за гост, щял да постави кралицата в неловко положение
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Американският президент Доналд Тръмп планира да посети Великобритания през февруари за откриването на новото посолство на САЩ в Лондон, но няма да се среща с кралица Елизабет Втора, пише в. "Дейли мейл", цитиран от Ройтерс.

Планираната визита на Тръмп във Великобритания предизвика спорове, откакто премиерът Тереза Мей го покани на държавно посещение, което включва пищни церемонии и събития под ръководството на кралицата.

Близо 2 милиона души са се подписали под призив президента на САЩ да не бъде канен, защото това "ще постави в неловко положение" кралицата. Очаква се той да бъде посрещнат с протести, отбелязва Ройтерс.

"Дейли мейл" се позовава на източник от британския парламент, според когото Тръмп казал на Мей вчера в телефонен разговор, че планира работно посещение във Великобритания в края на февруари, за да открие новото посолство на стойност един милиард долара край река Темза.

Говорител на британския премиер отказа да коментира новината, но заяви, че официалната позиция за държавната визита на американския президент остава непроменена. Отправена е покана, но не са уточнени дати.
Първоначално Мей покани Тръмп да посети Великобритания до края на тази година.

#кралица #Доналд Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »