Арестуваха за изнудване служител във фирма за бързи кредити

Арестуваха за изнудване служител във фирма за бързи кредити
A A+ A++ A

По искане на Районната прокуратура в Търговище съдът взе мярка за неотклонение "Задържане под стража" на служител във фирма за бързи кредити за изнудване на клиент, придружено със заплаха за убийство и причиняване на лека телесна повреда.

В искането си до съда прокуратурата посочила обоснованото предположение, че обвиняемият Николай К. е извършил престъплението, за което е бил привлечен. Деянието е тежко по смисъла на закона.

Николай К. според прокуратурата може да извърши друго престъпление, тъй като по делото били събрани доказателства, че за времето от 11 до 12 декември той е изнудвал и други 5 лица със същата бруталност и агресия.

36-годишният Николай работел във фирма за отпускане на бързи кредити. На 11 декември той извършил престъплението спрямо клиент на фирмата, когото заплашил, че ако подаде оплакване в полицията, няма да види детето си или ще го получи в колет.

По сигнал на потърпевшия Районната прокуратура в Търговище образувала досъдебното производство. До определяне на постоянната мярка за неотклонение "Задържане под стража" от съда, Николай К. е бил задържан от Районната прокуратура в Търговище за срок до 72 часа.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Търговищкия окръжен съд.

#Търговище #бързи кредити #изнудване #лека телесна повреда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »