Пентагонът призна, че е разследвал за НЛО от 2007 до 2012 г.

Пентагонът призна, че е разследвал за НЛО от 2007 до 2012 г.
A A+ A++ A

Пентагонът призна, че в продължение на 5 г. е ръководил тайна програма за разследване на сигнали за НЛО, пише "Гардиън".

Разследването на извънземни официално е приключило през 2012 г., когато военното министерство е насочило вниманието и финансирането си към други приоритети.

Американският вестник "Ню Йорк таймс" писа в събота за програмата, която е имала за цел разследване на сигнали за НЛО от 2007 до 2012 г. Секретно ежегодно са били отделяни 22 милиона долара годишно от бюджета на Пентагона.

Финансирането на програмата като цяло е било по молба на бившия лидер на Демократическата партия в Сената на САЩ Хари Рийд - демократът от Невада, който е известен с ентусиазма си в проучването на космическия феномен, пише вестникът.

Според някои поддръжници програмата все още съществува и служители на ведомството продължават епизодично да разследват за НЛО, допълва изданието.

Пентагонът открито призна за програмата в отговор на запитване на Ройтерс.

Говорител на военното министерство отбеляза в имейл, че Advanced Aviation Threat Identification Program е приключила през 2012 г.

Установено е, че има други, по-важни приоритетни въпроси, които заслужават финансиране и беше в най-голям интерес за военното министерство да направи промяната, допълва говорителят.

Но Пентагонът е по-малко ясен относно дали програмата продължава да действа по някакъв начин в голямото ведомство.

Министерството на отбраната взема на сериозно всички заплахи и потенциални заплахи за народа ни, за активите ни, поясни говорителят и добави, че се предприемат действия, когато се получи надеждна информация.

Със съобщение в "Туитър" бившият сенатор Рийд написа във връзка с историята на вестника: "Истината е някъде там. Сериозно".

#НЛО #Хари Рийд #феномен #САЩ #Пентагонът

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »