Германската полиция проведе акция срещу ислямски терористи в Берлин и Анхалт

Германската полиция проведе акция срещу ислямски терористи в Берлин и Анхалт
A A+ A++ A

Германската полиция, която разследва четирима души, заподозрени в планирането на ислямистки нападения, претърси девет адреса в Берлин и  Анхалт в източната част на Саксония, съобщава местната прокуратура, цитирана от "Ройтерс".

Четиримата заподозрени, на възраст между 18 и 21 години, са обвинени, че са били членове ДАЕШ (Ислямска държава), допълват прокурори и полиция в съобщението.

Трима от тях вероятно са били Сирия - двама са пътували от Берлин през Истанбул до териториите на ДАЕШ в Сирия през ноември 2016 г., а третият е получавал военно обучение в Сирия. Четвърият е помогнал на останалите трима в пътуването им.

Няма информация за извършени арести при акцията, в която участват около 130 полицаи, включително специални части, като са конфискували електронни устройства.

"Главната прокуратура в Берлин разследва четирима заподозрени на възраст между 18 и 21 години, които са заподозрени в членство в терористична организация (IS), както и в подготовката на тежко престъпление срещу държавата", съобщава прокуратурата.

Вестник "Билд" коментира, че полицията е арестувала и доста хора, заподозрени във връзки с неуспешно търсещия убежище, който прегази 12 души с камион на коледния пазар в Берлин миналата година.

След нападението Анис Амри избяга и беше застреляна от италианската полиция в Милано. Разследването тогава разкри недостатъци на разузнавателните служби, които са спрели да наблюдават Амри, след като стигат до заключението, че не представлява опасност.

Сигурността на коледните базари е подсилена тази година с охрана и бетонни блокове.

#Берлин #ДАЕШ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"