Меркел настоява за бързо формиране на ново правителство

Меркел настоява за бързо формиране на ново правителство
A A+ A++ A

Германският канцлер Ангела Меркел настоява за бързо формиране на ново правителство със социалдемократите, подчертавайки, че само коалиция ще донесе "стабилно правителство", което е необходимо в момент на предизвикателни времена за Европа, съобщава АП.

В сряда консерваторите на канцлера и социалдемократите ще започнат разговори за удължаване на коалиционното им правителство с още четири години.

Първоначално социалдемократите не искаха да се коалират с християндемократите след катастрофалното си представяне на парламентарните избори през ноември, но впоследствие склониха да преговарят с Меркел, след като консерваторите не успяха да се разберат за коалиция със Зелената партия и свободните демократи.

Подкрепям бързи преговори и мисля, че стабилно правителство е базата, от която най-добре можем да работим с Франция и за Европа, убеден е германският политик.

Според нея правителство на малцинството "няма да бъде стабилно".

Меркел коментира и антисемитизма. Тя подчерта, че консервативната й партия единодушно осъжда анисемитски актове като подпалване на израелското знаме. Канцлерът предупреди, че правителството ще използва всички налични средства за борба с подобни инциденти.

"Ние осъждаме антисемитизма и ксенофобията и никакви разногласия, нито дори за статута на Йерусалим, не могат да оправдаят такива действия", каза тя пред журналисти след среща с ръководството на Християндемократическия съюз.

През уикенда в Берлин се проведе протест след решението на САЩ да признаят Йерусалим за столица на Израел. Полицията съобщи, че по време на демонстрацията е било горено знамето на Израел и е имало антисемитски лозунги. 

#Ангела Меркел #ново правителство #Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"