Microsoft влага 50 млн. долара в програмата си за борба с климатичните промени

Microsoft влага 50 млн. долара в програмата си за борба с климатичните промени
A A+ A++ A

Технологичният гигант Microsoft обяви експанзия на своя програма, насочена към борба с климатичните промени и включваща разработки на изкуствен интелект, предаде VentureBeat.

Компанията обяви AI for Earth още през юни. Инициативата обещава да предостави редица базирани в облака инструменти и услуги с изкуствен интелект, за да се бори с климатичните проблеми.

По това време Microsoft заяви, че инвестира 2 млн. долара в програмата, в допълнение към към други неща, като предоставянето на обучения за използването на изкуствен интелект.

В понеделник компанията обяви, че „разширява стратегическия си план“ и ще предостави още 50 млн. долара в рамките на следващите пет години, за да „постави технологията за изкуствен интелект в ръцете на личности и организации по целия свят, които работят, за да защитават нашата планета“, коментира президентът на Microsoft Брад Смит.

Изкуственият интелект вече се ползва в много индустрии – от опаковането и разнасянето на стоки до търсенето на онлайн изображения, така че това може да важи и за инициативите, свързани с климата.

#Microsoft #експанзия #изкуствен интелект

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"