Рецидивист ограбвал възрастни жени на улицата в Пловдив

Рецидивист ограбвал възрастни жени на улицата в Пловдив
A A+ A++ A

Пловдивската окръжна прокуратура обвини 39-годишния Иван. Р за грабеж. Той е задържан за постоянно в ареста.

Иван извършил 5 грабежа при условие на опасен рецидив. Той бил осъждан 9 пъти. Последният път, когато е освободен от затвора е на 9 декември 2016 г.

На 12 август 2017 г. в Пловдив, Иван Р карал колело по бул. "Цар Борис III Обединител". Покрай него минала 79-годишна жена, която носела златен синджир. Той издърпал бижуто с ръка и избягал, като действията му били записани от близка охранителна камера. Четири дни по-късно на 16 август отново в Пловдив, обвиняемият се движел по ул. "Кукуш", като пред него вървяла 65-годишна жена. Тя носела два златни синджира. Иван издърпал украшенията и отново избягал. На следващия ден същият сзжет се повторил по ул. "Алеко Константинов". Тогава пред Иван се движели две жени. Той издърпал златния синджир, с тегло 12 грама, на едната от тях, на възраст 63 г.- част от бижуто се скъсало. Действията на обвиняемия били записани от охранителни камери.

На 19 август 2017 г. Иван отново с велосипед се движил в района на парк "Бунарджика". Към 14,30 часа оттам минавала 67-годишна жена, която носела тежки чанти в ръцете си и се спирала да си почива на пейките. Обвиняемият правел кръгчета с велосипеда, а когато жената се насочила в посока ул. "Гладстон", той я застигнал в гръб, и с ръка издърпал златния синджир от врата й. На 23 август 2017 г.,обвиняемият минавал през подлез на бул. "Цар Борис III Обединител", като се разминал с 56-годишната Н.Д. Той издърпал със сила златния й синджир, с тегло около 18 грама, и побягнал.

След като взимал златото, Иван го продавал. Общата стойност на отнетите вещи е 2 957 лева.

По делото са разпитани свидетели, приложени веществени доказателства, изготвени експертизи и др.

 

#грабеж #Иван

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"