Да помогнем на Пеньо

Да помогнем на Пеньо
A A+ A++ A

38-годишен мъж има нужда от помощ, за да види детето си пораснало. Животът на Пеньо Пенев от Горна Оряховица се преобръща преди около месец, когато чува тежката диагноза остра левкемия.

Мъжът е препратен за допълнителни изследвания във Велико Търново, след което и в Плевен. Там лекарите вече са категорични, че става дума за левкемия.

Диагнозата е абсолютен шок за мъжа и близките му. До този момент не е имало никакви симптоми, че Пеньо ще се изправи пред най-тежкото изпитание в живота си.

Веднага му е назначена химиотерапия, от която мъжът вече е без коса. Работодателят на Пеньо го свързва с клиника в Турция. И там показателите са категорични – болестта е налице и трябва незабавно да бъде направена трансплантация на стволови клетки, за да бъде преборена.

Тези изследвания обаче, самата операция, предстоящата химиотерапия не са по силите на семейството на Пеньо. 100 000 долара са нужни само за трансплантацията, отделно са необходими още средства – за първа терапия в Турция с продължителност 3 седмици – 30 023 eвро, за втора терапия в Турция с продължителност 2 седмици – 7 621 евро.

Решението на Пенев да избере турската клиника не е каприз – у нас лекарите му дават по-малко от 5% гаранция за излекуване, докато колегите им в южната ни съседка говорят за 80%.

Близките и приятелите на Пенев вече правят всичко по силите си за набирането на средствата.

#помощ #Горна оряховица #левкемия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »