Пълна стачка на Лесбос срещу многото бежанци на острова

Пълна стачка на Лесбос срещу многото бежанци на острова
A A+ A++ A

Жителите на гръцкия остров Лесбос излязоха на пореден протест срещу големия брой на мигранти на острова, информира news.bg 

Днес на острова е обявена пълна стачка. Припомняме, кметът на острова Спирос Галинос обяви обща стачка. На острова днес стачкуват и полицаите като това цели да се привлече повече внимание към проблема с бежанците. Властите на Лесбос искат правителството да придвижи мигранти от сериозно пренаселените с острови към вътрешността на страната.

Днес на не работят дори магазините на острова, предаде БНР. Освен това днес в Лесбос с спрян транспортът, а всички държавни учреждения са затворени.

Местните жители подкрепят кмета на острова Димитрис Галанос, който настоява незабавно да се изнесат от острова повечето бежанци и мигранти.

Към момента на острова има общо 8 500 мигранти. Лагерите са за не повече от 2 хиляди души. Съгласно решение на Европейския съюз всички пристигнали мигранти трябва да останат на Лесбос. В същото време самите бежанци не желаят да стоят в Гърция.

Протестиращите гърци заявиха притеснение и от непрекъснатите сблъсъци между самите мигранти. Тази нощ на острова отново е имало ексцесии - запалени са офисите на неправителствена организация.

"Сложили сме си въжето на врата и сами ще си го махнем", заплаши Галанос правителството в южната ни съседка.

#остров Лесбос #протест #мигранти #Спирос Галинос

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »