Американски милионери се подписаха срещу намаляването на данъците

Американски милионери се подписаха срещу намаляването на данъците
A A+ A++ A

Повече от 400 американски милионери и милиардери са се подписали в писмо против намаляването на данъците на най-богатите американци. Те се обявяват против републиканския данъчен план, съобщава "Маркет Уоч, цитиран от news.bg 

Писмото е подписано от милиардера Джордж Сорос, Бен Коен и Джери Грийнфилд и филантропа Стивън Рокфелер. Документът ще бъде изпратен до Конгреса тази седмица.

"Призоваваме за противопоставяне на всяко законодателство, което още повече изостря неравенството", е записано в писмото на милионерите.

"Данъчната реформа трябва да бъде, най-малкото, неутрална по отношение на приходите - без да се използват трикове като динамичен скок. Ние сме сериозно загрижени, че намаляването на приходите би довело до дълбоко съкращаване на критични услуги като образованието и здравеопазването и би възпрепятствало способността на нацията да възстанови инвестициите си". Пише още в подписаното писмо.

Боб Крандал, основателят на American Airlines, също е подписал документа. "Мисля, че намаляването на данъците е пълен абсурд", изтъква милиардерът. 

#милионери #милиардери #Данъците

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »