Депутатите ремонтират кабинета "Борисов 3" със спомени за 10 ноември

Депутатите ремонтират кабинета "Борисов 3" със спомени за 10 ноември
A A+ A++ A

Без премиера Бойко Борисов депутатите подхванаха ремонта на правителството. Липсата му ядоса червените. Филип Попов поиска министър-председателят да дойде в пленарна зала. Каква по-важна работа има, недоумява социалистът.

Председателят на парламента Димитър Главчев обеща да се свърже с Борисов. Малко по-късно докладва, че Борисов е зает със Съвет по сигурността към Министерския съвет. Филип Попов поиска почивка, докато премиерът си свърши работата.

През това време законодателите се върнаха към спомените си за 10 ноември. Пръв започна Волен Сидеров. Спомни си първите си статии, сети се за кръглата маса, за раждането на опозицията, за януарските митинги. Така демонтирахме тоталитарната система, че рухна държавата, заедно с мръсната вода изхвърлихме и бебето, изтъкна националистът. Пълно щастие няма, убеден е Сидеров. Той настоя за обективен и спокоен анализ на прехода. Лидерът на Атака поиска да сме самостоятелни в мисленето си. Да не допускаме грешките на прехода, иска още той.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ също отчете символната дата. Формалното осъждане на комунистическия режим не било достатъчно, според него. Той припомни насилствената смяна на имената по време на възродителния процес. Не на реваншизма, призова Карадайъ. Той похвали българския етнически модел. Българският етнически модел не е даден, не е гарантиран, предупреди лидерът на ДПС. Този модел трябвало да бъде препотвърден. Партията нямала да е толерантна към шовинизма, национализма и разделението.

#Бойко Борисов #правителството #Филип Попов #10 ноември #Волен Сидеров #Мустафа Карадайъ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"