Парламентът преизбра Максим Минчев за шеф на БТА

Парламентът преизбра Максим Минчев за шеф на БТА
A A+ A++ A

Парламентът преизбра за генерален директор на БТА Максим Минчев. Той получи пълна подкрепа от 141 гласа "за". Това е втори официален 5-годишен мандат на Минчев след приемането на закона, макар той да е на поста от 2003 г., пише ДАРИК.

Кандидатурата му бе предложена от Тома Биков от ГЕРБ.

След преизбирането генералният директор положи клетва пред Народното събрание.
 
Председателят на медийната комисия Вежди Рашидов припомни, че Максим Минчев е генерален секретар на Световния съвет на информационните агенции и акцентира върху усилията му новините да достигат до нашите сънародници зад граница. "Това е единствената агенция, която в момента работи за популяризиране на положителното, което се случва в държавата", подчерта още Рашидов. Той пожела БТА да се развива все повече и да носи престиж на българския народ.
 
Тома Биков припомни, че преди няколко месеца НС е приело с пълно единодушие отчета на БТА за 2016 г., което, по думите му, е достатъчно доказателство за подкрепата на кандидатурата, а медийната комисия също единодушно го е одобрила.
 
Минчев бе подкрепен от всички парламентарни групи, като в дискусията преди гласуването те се изказаха ласкаво за него.

Юлиан Ангелов заяви подкрепата на Обединените патриоти за номинацията като подчерта, че БТА е една от малкото ангажирани с българите зад граница медии. Примерът, който даде БТА, трябва де е пример и за останалите национални медии, пожела депутатът.

#генерален директор #Максим Минчев #мандат #Тома Биков #БТА #ГЕРБ #Народното събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »