Митничари спряха хиляди кутии цигари в кашони с хладилници

Митничари спряха хиляди кутии цигари в кашони с хладилници
A A+ A++ A

Мобилен екип на Митница Лом предотврати незаконния износ на голямо количество цигари за търговски цели към страни от Западна Европа. Задържани са 2928 кутии с валиден български бандерол, които превозвач на бяла техника опитал да пренесе, укрити в кашони на хладилници, предава ДАРИК. 
 
Товарен автомобил с българска регистрация бил спрян за проверка на излизане от страната през граничния пункт Оряхово на 15 октомври. Шофьорът представил документи за превоз на хладилници от България за Великобритания. 
 
Превозното средство обаче било отклонено за рентгенов контрол. Скенерът регистрирал укрити стоки в кухини в предния край на кашоните с хладилници. При извършената физическа проверка от местата са извадени общо 2928 кутии цигари с български акцизен бандерол от различни марки. Стоката пътувала без изискуемия по закон опростен придружителен документ в нарушение на Европейското и акцизното законодателство. 

Цигарите, предмет на нарушение, са задържани. Започнато е административнонаказателно производство. Работата по случая  продължава.

 

#Митница Лом #износ #цигари #кашони #хладилници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »