Борисов: Лошият мир е по-добър от най-добрата война

Борисов: Лошият мир е по-добър от най-добрата война
източник: dariknews.bg
A A+ A++ A

Няма да наруша мира с президента. Винаги съм считал, че лошият мир е по-добър от най-добрата война. Това заяви премиерът Бойко Борисов преди заседанието на Министерски съвет в резиденция „Евксиноград“.

„С президента Радев трябва да работим в мир и синхрон. Ако избере друго, ще се защитаваме. Могат да ме обвинят в много грехове, но страх нямам, имам уважение, желание, воля, разбиране и диалогичност към него. Ако не му стига, негова работа“, добави премиерът. По думите му, до този момент с президента Радев има прекрасен диалог, говорят си по телефона покрай важни събития и обсъждат бъдещите си посещения в чужбина.

„Показваме, че държавата е единна, спокойна и между двете институции цари хармония. Ни най-малко съм усетил и нотка, че някой се готви за война с нас“, отбеляза премиерът.

„Президентството има своята първа цигулка в лицето на президента Радев. Правителството има своята първа цигулка в мое лице. Двете цигулки, поне според мен, свирят в една тоналност, за доброто на Българи. Беквокалите Йончева, Нинова и Цветанов имат своите функции в парламента“ Не трябва да слушаме какво казват те, защото ще влошат отношенията ни. Нека оставим неговите  и моите певци и свирачи“, коментира Борисов.

Министър председателят увери, че ГЕРБ нямат намерение да искат импийчмънт на президента. По думите на Борисов, колкото опасно е да падне кабинет, толкова опасно е да падне президент. Това би било катаклизъм за държавата.  

По темата за оставката на депутата от ГЕРБ Делян Добрев, премиерът  и лидер на партията заяви, че партията е длъжна да покаже, че оставката е морален акт.

„Самият  аз съм го правил. Ако партията реши да остане, той е добре дошъл“, добави Бойко Борисов. По думите му обаче, единственият начин партията да оцелее е да капе  живо месо от нея.

„Делян Добрев дали ще става кмет на Хасково не знам. Морално е сегашният кмет да си подаде оставката и това ще бъде най-моралният акт“, каза още премиерът. Борисов отчете като грешка това, че заради натоварената си тези дни не е успял да се види със съпартийците си и да обсъдят заедно ситуацията.

„С много по-опасни противници сме се сблъсквали през годините. ГЕРБ е мачкан по начин, по който, ако ние бяхме подходили към тях, което на нас ни правеха, от Костинброд насам, какво щеяе да донесе. Спокойствие? Не! За БСП властта винаги е била власт и пари. Над 100 години", изтъкна Борисов. Той сподели още, че Емилия Масларова на трибуната на Народното събрание е крахът на неговото разбиране за правосъдие.

„В един момент наистина ще загубя контрол над партията, за да се браня от тях", призна премиерът.

„ГЕРБ има сигурно над 2000 общински съветници, над 100 кметове, може би двойно зам.-кметове, областни управители, министри, зам.-министри. Далече съм от мисълта, че всичко е идеално“.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще се събере в следващите дни, за да разгледа подобни случаи в страната, ако има такива.

#мир #Бойко Борисов #Министерски съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »