Румен Овчаров с обвинение за умишлена безстопанственост

Румен Овчаров с обвинение за умишлена безстопанственост
източник: dariknews.bg
A A+ A++ A

Антикорупционното звено в прокуратурата предяви прецизно обвинение на Румен Овчаров - бивш министър на енергетиката, по делото, известно като делото за "Мини Бобов дол". Това съобщиха от прокуратурата, пише ДАРИК. 
 
След изготвяне на съдебно-икономическата експертиза за "Мини Бобов дол" ЕАД са установени щети в размер на 8 940 231,47 лв.
 
Разследването е установило, че Румен Овчаров въпреки задълженията си като министър на икономиката и енергетиката и принципал на "Мини Бобов дол" ЕАД не е упражнил достатъчно контрол върху работата на изпълнителния директор на дружеството.
 
Изпълнителният директор не е предприел действия по събиране на вземания от договора за наем с "Ораново" ООД и не е извършил действия за подобряване на финансовото състояние на дружеството. Щетите, които са настъпили за "Мини Бобов дол" ЕАД, представляват неплатени наеми от договора с "Ораново" ООД, режийните разходи по производствената дейност и разликата между фактуриран наем и начислени амортизационни отчисления от "Мини Бобов дол" ЕАД.
 
Внесена е конкретизация и по обвинението на Румен Овчаров за извършено от него престъпление по служба, извършено в периода 31 май 2006 г до 26 февруари 2007 г. при условията на продължавано престъпление.

#Румен Овчаров #бивш министър #щети

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »