Слави Трифонов размаха пръст и на президента

Слави Трифонов размаха пръст и на президента
A A+ A++ A

Обявилият кастинг за политици шоумен Слави Трифонов размаха пръст на президента. Повод за това е изказване на държавния глава Румен Радев по време на посещението му в Чикаго. Според Трифонов, представители на българската общност там "попитали президента за референдума на Слави Трифонов. Хората ръкопляскали, а президентът казал: „Не знам защо депутатите решиха така“.
 
"Г-н президент, нямахте ли доблестта да кажете в очите на нашите сънародници, че всъщност вие не подкрепяте волята на българските граждани, изразена на референдума? Че вие, избраният президент на втори тур от 2 063 032 души, неглижирате волята на 2 509 864 българи, които категорично поискаха да избират депутатите си с мажоритарен вот в два тура? Че вие, също като госпожа Корнелия Нинова, сте привърженик на немската смесена избирателна система, която, както се видя тези дни, е повече пропорционална, отколкото мажоритарна", пита шоуменът от личната си страница във Фейсбук. 

"Г-н президент, нямахте ли честта да кажете в очите на нашите сънародници, че не са били добре информирани за особеностите на мажоритарния вот? Както твърдяхте в едно интервю по БНР след референдума.  Г-н президент, нямахте ли смелостта да кажете в очите на нашите сънародници, честе против държавната субсидия за партиите да стане 1 лев на получен глас?", продължава с питанията си Трифонов.

 Според него още с полагането на клетва в парламента, президентът се е влял в "редиците на прогнилата политическа класа". "И убедено мога да заявя, че решенията от референдума не се превърнаха в закон, не защото депутатите решиха така, а защото всички вкупом решихте така", посочва още шоуменът.

 "Преди девет години на гости ми беше един генерал - смел, достоен летец. Мъж на място. Жалко, че президентът, който имаме днес, не е като него", пише в заключение Слави Трифонов.
 

#Слави Трифонов #президента #Румен Радев #Чикаго #клетва #Парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »