Уволниха проф. Милан Миланов след 41 г. работа в ”Пирогов”

Уволниха проф. Милан Миланов след 41 г. работа в ”Пирогов”
източник: NOVA
A A+ A++ A

Една от емблемите на "Пирогов" - проф. Милан Миланов, е бил освободен от работа със заповед на директора на болницата проф. Асен Балтов, съобщи сайтът dir.bg.

Проф. Миланов съобщи, че е получил писмото, подписано от директора на спешната болница на 14 септември, а то е с дата 24 август.


"На 4 септември колеги от "Пирогов" тайничко ми казаха, че има такова писмо и че съм освободен от работа. На същата дата пък се навършиха 41 години, откакто съм на работа в болницата. Директорът нито ме извика, нито разговаря с мен. Да застане очи в очи. Аз също не съм го търсил. С този човек няма какво да говоря. Той съсипва "Пирогов", категоричен бе проф. Милан Миланов. 


По думите му, в спешната болница има напрежение сред медиците, а новата идея на директора от 1 октомври в "Пирогов" да се въведе докторски триаж т.е млади лекари да стоят във фоайето и да насочват пациентите към кабинетите, проф. Миланов коментира така: 

"Първо е добре проф. Балтов да знае какво е триаж. Второ, младите колеги, специализантите са дошли в болницата да специализират медицина. Не да стоят във фоайето и да ги правят на митничари. Това е груба грешка". 

Вчера лекари и медицински сестри от "Пирогов" изпратиха писмо до медиите, в което изразяват възмущение от работата на директора проф. Асен Балтов. Те го обвиняват, че раздува щата на администрацията, а заплатите там са по-високи от тези на медицинския персонал. 

Милан Миланов е роден на 29 септември 1945 г. в София. Завършва Медицинския университет със специалност анестезиология, интензивно лечение и спешна медицина. От 1976 г. работи в "Пирогов", като от ординатор стига до директорския пост. 

Професорът е бил три пъти зам.-председател на Българския лекарски съюз, зам.-министър на здравеопазването в правителството на Филип Димитров и бивш общински съветник в СОС от групата на ССД. До освобождаването си бе началник на Централната реанимация на "Пирогов".

#Пирогов #проф. Асен Балтов #проф. Милан Миланов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »