Първи протести срещу реформите на Макрон

Първи протести срещу реформите на Макрон
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Първи мащабен протест срещу френския президент Еманюел Макрон. Демонстрации се проведоха в различни градове на страната. Десетки хиляди граждани изказаха недоволството си от промените на трудовото законодателство, предложени от новия държавен глава, съобщава вестник The Local, предаде "Фокус".

Денят на национални стачки и митинги се разглежда като важен тест за Макрон, който е заложил президентството си върху преструктурирането на слабата икономика на Франция. Най-големият синдикат в страната (CGT) показа убедително, че може да мобилизира огромна част от своите привърженици.

Във вторник вечерта CGT съобщи, че в Париж са се събрали около 60 хил. протестиращи, докато полицията понижи броят на участниците в демонстрациите до "скромните" 24 хил. души. Данните за включилите се в протестите обаче се следят отблизо, тъй като се считат за важен показател за силата на съпротива срещу реформите на Макрон. Паралелно с това през последните месеци рейтингът му непрекъснато пада.

Служителите на железниците, студентите и работниците от обществения сектор бяха сред тези, които избраха да изразят несъгласието си, като излязат по улиците. "Големият проблем е липсата на сигурност за служителите. Никога не знаеш какво ще се случи в една компания. Как може да се очаква да планираш бъдещето, ако нямаш сигурност?", споделя пред изданието един от участниците в мащабните демонстрации в Париж.

#протести #Макрон #реформи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »