Спасители в Слънчев бряг до края на септември

Спасители в Слънчев бряг до края на септември
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Спасители и медицински екип ще останат на южния плаж в Слънчев бряг до края на септември. Такива са и изискванията на Наредбата за водно-спасителната дейност.  До края на туристическия сезон поетапно на ивицата ще бъдат закривани постове, но тя ще остане охраняема до пълното му приключване. Това съобщи  управителят на плажа Кирил Спасов
От днес броят на спасителите е редуциран, тъй като са намалели и плажуващите, информира ДАРИК.

 До 14 септември за сигурността на летовниците ще се грижат 12 спасители, а не както досега 18. От 15 септември на южния плаж ще останат 3  поста с по двама спасители. До 30 септември ще бъдат запазени наблюдателните вишки и плаващите обозначителни знаци.


 Без промяна  остава работното време на дежурните спасители – от 8.00 до 18.00 часа. Въпросът е почиващите да спазват правилата за безопасно поведение, които са посочени на информационните табели и флаговата сигнализация, за да бъде животът им извън опасност, каза Кирил Спасов.


 „Морето ще е подходящо за почивка, плуване и водни спортове и през септември. Затова сме длъжни да гарантираме сигурността на туристите“, подчерта той. През активния летен сезон на ивицата не бе допуснат нито един фатален инцидент.

#Слънчев бряг #спасители

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »