Няма пострадали българи при пожарите в Гърция

Няма пострадали българи при пожарите в Гърция
източник: dariknews.bg
A A+ A++ A

Няма постъпила информация за пострадали българи в следствие на пожарите, разразили се в Гърция, съобщиха от Министерство на външните работи. 

Към момента на територията на Гърция има 46 огнища на пожари, като най-засегнат е остров Закинтос. На остров Крит, в района на Иерапетра, горят горски масиви, маслинови дървета и оранжерии с цветя, но огънят е овладян частично. Горски масиви горят и в област Теспротия, на границата с Албания, но няма риск за жителите на района.

Силен пожар бушува и в Каламос, Атика, където огнената стихия е достигнала и опожарила домове. По нареждане на полицията и противопожарната служба, движението на моторни превозни средства в района на Каламос, Атика, е спряно. Трафикът на превозни средства на входа на Капандриу и главната улица на Варнава до плажа е прекъснат, като движението се пренасочва към кръстовището на булевард Маркопулу с улица Агиу Апостолу. От миналата нощ в община Оропос, където се намира Каламос, е обявено извънредно положение.

Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани, пътуващи или пребиваващи в Гърция, да се информират предварително за актуалната обстановка, да избягват засегнатите райони и да спазват стриктно указанията на местните власти.

Български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на дежурния телефон за спешни случаи на българското посолство в Атина: 00 30 6937 096 220 

#българи #пожари #Гърция #Министерство на външните работи #остров Закинтос #сигнал #Атина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »