Компания за подводни проучвания предложи да продължи търсенето на самолет MH370

Компания за подводни проучвания предложи да продължи търсенето на самолет MH370
източник: pixabay
A A+ A++ A

Американска компания предложи да продължи търсенето на самолет MH370, което беше спрян по-рано тази година, давайки нова надежда на семействата на изчезналите. /БГНЕС/

Никакви следи от Боинг 777, който изчезна през март 2014 г. с 239 души на борда, не бяха открити по време на дългите търсения в южната част на Индийския океан край Западна Австралия, които бяха отменени през януари.

Ocean Infinity, компания за проучване на морското дъно, която твърди, че разполага с най-развитата техника за подводни търсения, съобщи, че иска да продължи с издирването.

Малайзийският заместник-министър на транспорта на Малайзия Азиз Каправи потвърди, че компанията е отправила такова искане и е предложила да й бъде платено, само ако намери самолета.

Той добави, че за стартиране на процедурата е необходимо съгласието на Австралия и Китай, откъдето бяха повечето пътници.

На 8 март 2014 г. 239 пътници и членове на екипажа се качиха на борда на самолета на "Малайзийските авиолинии" от Куала Лумпур към Пекин. Малко по-късно самолетът изчезна без следа.

Досега бяха претърсени над 120 000 квадратни километра от предполагаемото място на разбиване на самолета, но така и не бяха открити нито телата на пътуващите, нито авиопревозвача. Случаят остава една от най-големите мистерии в историята на гражданската авиация. 

#самолет #пътници #търсене #компания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"