Домакинство на Олимпийските игри 2028 г.

Домакинство на Олимпийските игри 2028 г.
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Кметът на Лос Анджелис Ерик Гарсети обяви, че би било "глупаво", ако градът откаже да домакинства на Олимпийските игри през 2028 година, ако Международния олимпийски комитет вземе такова решение. /БГНЕС/

Калифорнийският град и френската столица Париж си оспорват домакинството на Олимпиадата през 2024, но от МОК взеха решение да дадат шанс на загубилия надпреварата да приеме следващите Игри. Първоначално организационните комитети и на двете кандидатури бяха скептични към това предложение, но по всичко изглежда, че Лос Анджелис все пак би се съгласил.

"Въпреки че от страна на МОК би било умно да избере нас за 2024, това не изглежда много вероятно. Те обаче правят следващата Олимпиада много атрактивна финансово и би било глупаво да откажем. Дали ще вземем 2028 или 2024, на практика нашата кандидатура вече е спечелила", коментира Гарсети.

По този начин кметът на Ел Ей на практика потвърди очакванията, че МОК ще гласува доверие на Париж за 2024. Крайното решение ще бъде взето на Конгрес на организацията в Лима през септември. 


#МОК #комитет #игри

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"