Пожарникар спаси изгубени деца в Родопите

Пожарникар спаси изгубени деца в Родопите
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Десетина деца на възраст от 7 до 10 години и придружителката им се изгубиха в Западни Родопи по време на лятната си ваканция. За щастие, децата са невредими, а неочакваното приключение завършило с щастлив край, благодарение на пожарникари и полицаи от Септември, информира НОВА

Случката се разиграла снощи, малко след 20:30 часа.

Групата от 10 деца на възраст между 7 и 10 години заедно с придружителката им решили да се разходят в района около септемврийското село Варвара, където гостуват за лятната ваканция. Те отишли до местността Равно боре, но на връщане се смрачило, загубили пътеката и се оказали в дере близо до река Чепинска. Изход от там нямало, трябвало да преминат реката.

По това време, обаче реката е пълноводна и нямало как групата да премине от другата страна. Ръководителката подала сигнал на телефона за спешни повиквания 112. Незабавно бил сформиран екип от служители от противопожарния участък в Септември и полицаи от местното управление. В операцията се включили и началниците на двете звена.

Пристигайки на мястото, екипите преценили подходящ участък за превеждането на децата. Периметърът бил осветен с прожектори и обезопасен с въжета. Един от служителите на местното противопожарно звено пренесъл на гръб безопасно всичките 10 деца през коритото на реката.

Четири часа по-късно всички се прибрали невредими по домовете си.

 

#деца #Родопи #пожарникар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »