Две нови книги за Хари Потър

Две нови книги за Хари Потър
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Две нови книги от поредицата "Хари Потър" ще бъдат публикувани през октомври по случай 20-годишнината от издаването на първия том за момчето магьосник. Тяхното излизане ще съвпадне точно с началото на харипотърската изложба, която ще се проведе в Британската библиотека между октомври и февруари, пише ДАРИК.

Първата новоиздадена книга ще носи заглавието "Хари Потър: История на магията - книгата на изложбата" и ще е написана от Дж.К. Роулинг, издателската къща "Блумсбъри" и кураторите от Британската библиотека. Чрез нея феновете на Хари Потър - Вселената ще могат да се потопят за пореден път във вълшебството, носещо се от училището за магии "Хогуортс" и преподаваните в него учебни предмети.

Второто писание пък ще бъде озаглавено "Хари Потър - Пътешествие из историята на магията" и ще изследва отблизо мистичните същества, предмети и понятия като алхимия, еднорози, древни магьоснически ритуали. Ръкописът ще включва още невиждани досега скици и ръчно написани бележки от Роулинг, илюстрации от Джим Кей и артефакти, които са иззети от архивите на Британската библиотека.

По-рано тази година издателската къща публикува и четири нови издания на фентъзи поредицата, всяко едно от които акцентираще поотделно върху домовете в "Хогуъртс" - "Грифиндор", "Хафълпаф", "Рейвънклоу" и "Слидерлин".

#Хари Потър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"