Златни накити задържаха митничари на "Капитан Андреево"

Златни накити задържаха митничари на "Капитан Андреево"
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Златни накити на стойност 31 146 лева задържаха митнически и гранични служители на ГКПП "Капитан Андреево" при две тоделни проверки, съобщават от Агенция „Митници”, цитирано от НОВА.

В първия случай, на 13 юли около полунощ, контрабандни бижута са открити при проверка на автобус с турска регистрация, пътуващ по редовната линия Истанбул-Букурещ. Шофьорът и пътниците заявили, че не пренасят ценности и валута за деклариране. При щателна митническа проверка е установено, че в личния багаж на румънска гражданка са укрити 160 обеци, синджири, пръстени и гривни. Според направената от вещото лице експертиза те били от 14-каротово злато с общо тегло 394 грама и на стойност 23 640 лева.

При втория случай, на 18 юли, лек автомобил с българска регистрация, влизащ в страната от Турция бил определен за щателна митническа проверка. При личен преглед на една от пътничките са открити укрити в сутиена и в дамската й чанта златни накити с общо тегло 125.1 грама на стойност 7 506 лева. Бижутата са задържани и подлежат на отнемане в полза на държавата.

На нарушителките са съставени актове по Валутния закон като им са иззети по 520 евро за обезпечения на евентуални вземания по съставените актове.

 

#Капитан Андрево #златни бижута

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »