Главният прокурор: Има нарушения на прокурори по жалби срещу разследван за убийство

Главният прокурор: Има нарушения на прокурори по жалби срещу разследван за убийство
източник:facebook/Sotir Cacarov
A A+ A++ A

„По разпореждане на градския прокурор на София Емилия Русинова беше извършена проверка на всички преписки, досъдебни производства, жалби и молби, постъпвали от бившата съпруга на Стефан Станев, нейната сестра и нейната майка”, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров, Стефан Станев е обвиняем за това, че на 23 юни в апартамент в София е убил приятелката си Виола, съобщава НОВА.

„Проверката на прокуратурата е завършила с доклад, който съдържа информация за слабости и нарушения на прокурори. Установени са и пропуски в работата на служители на МВР и затова докладът ще бъде изпратен на министъра на вътрешните работи”, съобщи Цацаров и добави: „Проверката е установила 5 преписки, водени в Софийската районна прокуратура,  по една от преписките е образувано досъдебно производство. Става дума за жалба, която е подадена 16 май 2017 година до 3-то районно управление от сестрата на бившата съпруга. Самата закана за убийство е осъществена от Стефан Станев на 13 май”.

„По случая са разпитани  много свидетели, назначена е психиатрична експертиза, която трябва да установи дали обвиняемият Стефан Станев има някакво заболяване”, съобщи от своя страна  градският прокурор на София Емилия Русинова.

„Надяваме се към 30 септември да можем да приключим разследването и в Софийския градски съд да бъде внесен обвинителния акт”, уточни Русинова.

 

#Сотир Цараров #разследване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"