Турция постигна споразумение с "Газпром"

Турция постигна споразумение с "Газпром"
A A+ A++ A

Турция постигна споразумение с "Газпром" за финансирането на строителството на газорпвода "Турски поток" на нейна територия. Това съобщава РИА Новости, позовавайки се на генералния директор на турската държавна тръбопроводна компания Botas Бурхан Йозджан. Според агенцията той е съобщил това по време на 22-я Световен петролен конгрес в Истанбул. "Вече се договорихме с тях по този въпрос. Не можа да ви съобщя цифри – в какво процентно съотношение ще работим", заявява още той.

По думите му, "процесът за получаване на разрешение за втората тръба на "Турски поток" продължава в положителна посока, няма никакви подводни камъни". Той отговаря и на въпроса на РИА "Новости" за това в кой район на Турция се очаква извеждането на газопровода на сушата, предаде Econ.bg.

"Беше постигната договореност, входът да бъде в Тракия (европейската част на Турция), в района на Къйъкьой (Мидия – бел.ред.) и независимо от различните слухове, промени няма. Засега не може да се каже дали входът ще е около населеното място или в изключителна близост, тъй като инженерните дейности продължават", обясни Йозджан. На практика това означава, че изходната точка на газовата тръба на сушата ще бъде на около 35 км по права линия от българската граница при Резово.

#Турция #Газпром

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"