Вера Йоурова вече работи по казуса за двоен стандарт при храните

Вера Йоурова вече работи по казуса за двоен стандарт при храните
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Еврокомисарят по правосъдие и потребителите Вера Йоурова вече работи по казуса за двоен стандарт при храните в Западна и Източна Европа, предаде бТВ. Това заяви пред членовете на ресорната комисия министърът на земеделието и храните Румен Порожанов, цитиран от БГНЕС.

Пред депутатите той отново посочи, че при една пета от изследваните от МЗХ храни има разминавания на равнище обявено съдържание между продаваното у нас и това от Западна Европа.

„Продължихме с анализите за съответствието на продукта и това, което е обявено на етикета. Има отклонения в химико-физичния анализ на тези храни, но са в рамките на допустимото”, поясни Порожанов. Той посочи, че пред колегите си от ЕС ще постави и темата за високите цени на хранителните продукти: „Има значително по-високи цени, като за детските храни са значително по-високи - от 90-100%. Говорим за много фрапантни разлики”.

Порожанов отбеляза, че може да бъде направена още една проба за качеството на продуктите в Европа и у нас, „за да видим дали това е било инцидент или има практика едни и същи храни да бъдат продавани по-скъпо на българския пазар”.

#храни #Румен Порожанов #Вера Йоурова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »