Концесионер си направи наркоферма край язовир

Концесионер си направи наркоферма край язовир
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Концесионерът на язовир в землището на поповското село Априлово Мирослав М. е в ареста, след като Районният съд в Попово уважи искането на Районната прокуратура в града за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража", предаде бТВ.

37-годишният мъж е привлечен като обвиняем за отглеждане на марихуана – престъпление по член 354в, ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщават от Апелативната прокуратура във Варна.

В началото на май полицията провела специализирана операция за търсене на укриващи се бежанци. В изоставена хижа край язовира са открити плантация с над 200 саксии с марихуана, кварцови лампи, препарати за торене и други принадлежности за отглеждане на растенията. На 2 срещу 3 юли при претърсване в района във фургон са намерени принадлежностите от наркоплантацията.

203 саксии с марихуана били открити в гориста местност близо до язовира. По туба с препарат за торене полицията иззела дактилоскопна следа, оставена от Мирослав М. Той преместил наркоплантацията си с марихуана, след като бил разкрит от служители на електроразпределителното дружество, че се е присъединил незаконно към мрежата.

Мирослав М. е извършил това престъпление в изпитателния срок на предходна условна присъда от 1,6 год. лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок също за отглеждане на марихуана, както и за държане с цел разпространение на наркотици и за незаконно държане на ловна пушка.

Определението на Поповския районен съд подлежи на обжалване пред Търговищкия окръжен съд.

#плантация #открита #язовир

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"