Най-малко 30 са пострадалите от катастрофата на ''Тракия''

Най-малко 30 са пострадалите от катастрофата на ''Тракия''
Източник: БТВ
A A+ A++ A

Най-малко 30 души пострадаха при три катастрофи, станали рано сутринта в една и съща отсечка на АМ „Тракия“ – на 45-ия – 47-мия км, между Траянови врата и разклона Мухово – Костенец, съобщи БТВ.

В едната катастрофа са участвали над 40 автомобила. Според шофьорите в този момент видимостта е била 1 – 2 метра заради мъгла и дим от запалилото се преди дни сметище край Ихтиман. Две от катастрофите са станали в платното към Бургас, а третата – в платното към София.При една от катастрофите кола се е врязала в тежкотоварен камион с македонска регистрация, а след това в тях се ударил още един тир, този път – с пловдивски номера.

Съвсем близо до местопроизшествието са станали още две верижни катастрофи – в двете платна на магистралата. В тях са участвали около 40 автомобила, вкл. автобус и микробус. Пострадалите бяха откарани в различни болници в София.14 души са настанени в „Св. Анна“, като двама от тях са с опасност за живота и ще бъдат оперирани днес. Сред ранените има сръбски граждани, включително две деца.

В „Пирогов“ са приети четирима пациенти. Една жена е с опасност за живота, тя вече е оперирана. Втора жена с политравма е с относителна опасност. Там са настанени и двегодишно дете и 16-годишната му майка.Останалите пострадали са откарани в ИСУЛ, „Софиямед“ и „Токуда“.

#пострадали #АМ Тракия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »