Броят на акаунтите в социалната мрежа Facebook вече е 2 млрд.

Броят на акаунтите в социалната мрежа Facebook вече е 2 млрд.
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Броят на акаунтите в социалната мрежа Facebook вече е 2 млрд. Това съобщи на страницата си основателят й Марк Зукърбърг, пише Profit.bg.

"Тази сутрин Facebook общността официално стана 2 млрд. души! Правим напредък, свързвайки света и нека да сближим хората още повече", пише петият най-богат човек в света. След като обяви новината, Закърбърг смени и снимката на корицата си с такава, която показва обхвата на Facebook по света. Социалната мрежа е основана от него през февруари 2004 г. Тогава Закърбърг е на 19 години и е студент в Харвард.

Първоначалната идея е Facebook да свързва студентите, но през септември 2006 г. мрежата вече е общодостъпна.
Достигането до заветния праг става само 13 години след създаването на мрежата от Закърбърг, докато е студент в Харвард. Той напуска университета след основаването на сайта, целящ да се превърне в глобална социална мрежа.
През октомври 2012 г. интернет гигантът обяви, че има един милиард потребители на месец, което означаваше, че е удвоил броя на потребителите си за по-малко от пет години.

Продължаващият растеж на компанията ще смути критиците й, които отдавна предвиждат, че той ще се забави, след като конкуренти като Snapchat откраднат потребителите й. По-рано тази година Facebook предупреди, че растежът на рекламните й приходи ще намалее. Въпреки това амбициите на Закърбърг остават огромни. Той заяви пред USA Today, че компанията няма да вдига много шум около достигането до два милиарда потребители, „защото все още не сме свързали всички“. „Целта ни е наистина да успеем да свържем всички“, изтъкна Зукърбърг.

Бързият растеж на компанията постави на изпитание способността й да управлява нелегално или съдържащо насилие съдържание, публикувано насайта. Последният шумен инцидент беше свързан с мъж в САЩ, който публикува видео на сайта, показващо как стреля и убива възрастен човек. Миналия месец Facebook съобщи, че наема още 3000 души, за да модерират съдържанието на сайта й.
 

#Facebook #профили #Марк Зукърбърг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"