Близо до титлата в Спортпалас са Марица и Казанлък

Близо до титлата в Спортпалас са Марица и Казанлък
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Два отбора – Марица (Пловдив) и Казанлък Волей (Казанлък), с по три победи и 6:2 гейма в актива си, водят във временното класиране в Държавното първенство по волейбол за момичета до 13 години непосредствено преди последните мачове от суперфинала утре сутринта, пише Sporta.bg.

В днешния състезателен ден в зала Спортпалас край Варна, пловдивчанки започнаха със загуба – 0:2 (20:25, 19:25) срещу Велбъжд (Кюстендил), но още в следобедния си мач надиграха временния лидер Казанлък с 2:0 (25:19, 25:23) и го настигнаха по актив.

Отново в герой на мача за Марица се превърна Валерия Драгиева. След 23:23 във втория гейм, тя записа два поредни аса и донесе победата на своя тим.

Утре сутринта от 08:30 б.в. момичетата на Петя Хрисчева излизат за последния си мач от шампионата – срещу Раковски (Димитровград). Следват срещите Арда (Кърджали) - Велбъжд и Казанлък Волей - Бдин-Вида (Видин).

Ако Марица и Казанлък спечелят мачовете си чисто, точковото съотношение ще определи кой от тях да е новият шампион. Ако и двата тима загубят поне по един гейм, шанс за златото ще има и Велбъжд, който също е с три победи до тук, но с геймов актив 6:3.

#Марица (Пловдив)

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »