Учителката ударена от ученик проговори (ВИДЕО)

Учителката ударена от ученик проговори (ВИДЕО)
Източник: НОВА
A A+ A++ A

Битата учителка от Гимназията по туризъм в София избра NOVA, за да разкаже за случилото се. Миналият вторник Богомилка Николова беше нападната и ударена от свой ученик.

Тя е учител от 37 години. 35 от тях преподава в гимназията по туризъм. Сега е в болничен. С лека телесна повреда, нанесена от нейн ученик. До момента ученикът не е наказан, а учителката поиска да разкаже какво точно се е случило в гимназията по туризъм. На 20-ти юни майката на Марин е извикана в училище. С нея говорят класната на сина й, както и педагогическият съветник. На разговора присъства и десетокласникът Марин, пише НОВА.

Вместо да успокои ученикът, този разговор явно го агресира и той тръгва да се саморазправя, връхлитайки в учителската стая. „Аз бях с гръб, в един момент усещам силен удар и решавам, че падат шкафове, а той ме рита с крак и ме праща на два метра от мястото, където съм. Започна да взима столове, да удря по масите, да крещи нецензурни думи. Извикаха полиция. Извеждайки го от учителската стая той вдигна ръка за нацистки поздрав”, разказа учителката.

Самият Марин е определил себе си като скинхед в социалните мрежи, а приятелите му знаят за това. Знаели и учителите, а дали са казали на родителите – не е ясно. С Мартин така и не успяхме да разговаряме, негови приятели обаче разказаха, че причината за нападението е провокация от страна на учителката Николова.

Ако се върне в училище госпожа Николова отново ще трябва да преподава на децата етика и право. Да ги учи на това какви са човешките права, ценностите на демокрацията и как да правят морален и отговорен избор в живота си.

 

#учител #нападнат #говори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »